Σχετικά

13728514095_10feb99799_oΗ Τάνια Μανωλούδη είναι πτυχιούχος του τμήματος Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Στα πλαίσια των σπουδών της συμμετείχε στο Πρόγραμμα Erasmus και παρακολούθησε τμήμα αυτών στο Πανεπιστήμιο Stendhal III στη Grenoble της Γαλλίας. Έχει μετεκπαιδευθεί στην Συμβουλευτική. Ολοκλήρωσε επιτυχώς Πρόγραμμα Μετεκπαίδευσης με τίτλο: “Συμβουλευτική και Δεξιότητες Συμβουλευτικής” στο THACE (The Hellenic Association of Continuing Education) Συνέχισε την εξειδίκευσή της στη Συμβουλευτική με το πρόγραμμα “Διαδικτυακή Συμβουλευτική” στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου σε συνεργασία με την Ακαδημία των Πολιτών. Παρακολούθησε πρόγραμμα εξειδίκευσης στην Ειδική Αγωγή από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και τη συμμετοχή της Μονάδας Εφηβικής Υγείας της Β΄ Παιδιατρικής Κλινικής. Έχει πιστοποιηθεί για γνώση Braille από το Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών (ΚΕΑΤ).

Τα τελευταία χρόνια η εκπαίδευση και η προσοχή της έχουν στραφεί αποκλειστικά στον κλάδο της Συμβουλευτικής. Υποστηρίζει τη δια βίου εκπαίδευση και επιμορφώνεται συνεχώς μέσω έγκυρων προγραμμάτων και την επιστημονική καθοδήγηση αξιόλογων καθηγητών-εκπαιδευτών. Μέσα από τη δική της προσωπική εξέλιξη, στόχος της είναι να προσεγγίσει τον άνθρωπο, να αφουγκραστεί τους προβληματισμούς του και να τον βοηθήσει να βρει τον δρόμο προς μια δημιουργική, ευχάριστη και λειτουργική καθημερινότητα σύμφωνα με τις προσωπικές επιθυμίες και προσδοκίες του.

“Το blog αυτό δημιουργήθηκε με σκοπό να πληροφορήσει για την ύπαρξη, τη διαδικασία και τη χρησιμότητα της Συμβουλευτικής διαδικασίας. Θα επιδιώξω να «αγγίξω» θέματα που απασχολούν τον καθένα από εμάς, προβληματισμούς που καθημερινά συζητάμε όμως δε μπορούμε να ξεπεράσουμε. Ζητήματα που μας πονάνε, μας μπερδεύουν, μας αποσυντονίζουν, μας αποδυναμώνουν, μας εξαντλούν. Στόχος μου είναι, αφενός να εστιάσω στο κάθε ζήτημα και σε κάθε ηλικιακή–κοινωνική ομάδα, έτσι ώστε να συνειδητοποιήσουμε πως δεν είμαστε μόνοι, πως αυτό που μας συμβαίνει δεν είναι πάντα κάτι περίεργο ή «προβληματικό» παρά μια φυσιολογική διεργασία και αφετέρου να παρουσιάσω απλές προτάσεις που θα βοηθήσουν τον αναγνώστη να συνειδητοποιήσει ότι πάντα έχουμε επιλογές και οφείλουμε να τις αξιοποιούμε εμείς πρώτοι για τον εαυτό μας. Άλλωστε ποιος μας ξέρει καλύτερα από εμάς τους ίδιους;

Στο σημείο αυτό θα ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαιτέρως την οικογένειά μου, καλούς φίλους και αγαπημένα πρόσωπα που με στήριξαν, με πίστεψαν και με πλημμύρισαν με ιδέες και αγάπη. Σας ευχαριστώ και θα είμαι πάντα εδώ για προτάσεις, διορθώσεις και ιδέες.

Ευχαριστώ την εταιρία CrowdedTent για την τεχνική υποστήριξη στις υπηρεσίες Πληροφορικής.”

 

τάνια